Piadina med kyckling & mozzarella

Har ni testat dom Italienska plattbröden som du tillagar i en stekpanna med valfritt innehåll? Så himla goda. Lite som en quesadillas fast med ett tjockare bröd. Blev omtyckt av både stora och små här hemma 🥰

4 port.

4 piadinabröd
4 msk svampcrème med tryffel, Zeta
3 dl riven mozzarellaost, Arla
2 förp gillad/stekt kycklingfilè i tunnare skivor, t.ex Guldfågeln
2-3 tomater

Bred svampcrème på en piadina.
Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela riven ost över svampcrèmen.
Lägg på skivad kycklingfilé och tomat på halva brödet.
När osten smält så vik över brödet och lägg upp på tallrik och servera.

Viktväktarna Points

4 piadinabröd *
4 msk svampcrème med tryffel, Zeta *
3 dl riven mozzarellaost, Arla *
2 förp gillad/stekt kycklingfilè i tunnare skivor, t.ex Guldfågeln
2-3 tomater

Totalt blir det 12P/port exkl olja. Servera med en blandad sallad.

TIPS! Vill man hellre använda 12% ost så blir det 11P istället.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 515 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *