Crêpes med skinkstuvning

Hej vänner! Äntligen fredag och här kommer ett supersmarrigt tips på en rätt som jag har gillat sen jag var var barn 🥰

12 st/4-6 port

Crêpessmet
2½ dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk socker
6 dl mjölk
3 ägg
45 g smält smör

Skinkstuvning
25 g smör
4 msk mjöl
4 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
200 g skinka
1 dl riven ost

Blanda mjöl, salt, och socker med mjölk och ägg.
Låt stå svalt och dra i ca 30-60 min.
Smält smöret och vispa ner i smeten.
Grädda crêpespannkakorna på båda sidor och lägg åt sidan.
Smält smöret till stuvningen och vispa ner mjölet.
Blanda i grädden lite i taget, var noga med att vispa hela tiden så det inte blir klumpar.
Späd med lite grädde i taget tills det är slut.
Rör ner svartpeppar och skinka.
Fördela skinkstuvningen på crêpsen och vik ihop till små paket.
Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och strö över riven ost.
Gratinera i ugn i ca 10 min eller tills osten har smält, i 225°C.

Viktväktarna PersonligaPoints

Crêpessmet
2½ dl mjöl *
½ tsk salt
2 tsk sötströ
4 dl mjölk 3%+2 dl vatten *
3 ägg
25 g smält smör *
Skinkstuvning
25 g smör *
4 msk mjöl *
4 dl mjölk 3% *
svartpeppar
200 g skinka, Tulip *
1 dl riven ost 12% *

Totalt blir det 6 PP/st. Lägg till PP för det matfett du steker crêpsen i. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: 170 kcal/st exkl steksmör och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.