Ceasarbagel

Älskar bagels och även ceasarsallad, varför inte bara kombinera dom två i en rätt. Blir magiskt gott 😍

1 port.

1 bagel
philadelphiaost vitlök/örter el. naturell
romansallad
½ förp. stekt & skivad ceasarkyckling, Kronfågel
parmesanost
ceasardressing

Rosta bagelbrödet.
Bred på philadelphiaost på båda sidor av bröden.
Lägg på ett blad romansallad och fördela kycklingen över botten av bagelbrödet.
Hyla över parmesanost och ringla över lite dressing innan du täcker med överdelen av brödet.

Viktväktarna Points

1 bagel *
23 g philadelphiaost vitlök/örter 11% el. naturell light *
romansallad
½ förp. stekt & skivad ceasarkyckling, Kronfågel
8 g parmesanost *
17 g ceasardressing
, Felix *

Totalt blir det 11P/port.

TIPS! Tycker man det blir för mycket points så kan man ta ett halvt bagelbröd så blir det 7P istället.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 503 kcal/port. Med ett halvt bagelbröd blir det istället ca 375 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Baconsås & pasta

Ett basicrecept som går att variera med att byta vanlig crème fraiche mot smaksatt, tillsätt olika grönsaker du gillar mm

4 port.

2 pkt bacon
1 lök
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl cremè fraiche
maizenaredning
vitlökspulver
örtsalt

Skär baconet och löken.
Stek i en stekpanna ett par minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningen.
Häll i crème fraichen.
Låt det koka upp.
Rör i maizena efter hur tjock du vill att såsen ska vara.
Krydda med vitlökspulver och örtsalt.
Servera med pasta.

Viktväktarna Points

2 pkt kycklingbacon *
1 lök
1 grönsaksbuljongtärning *
3 dl vatten
1 dl cremè fraiche 8% *
maizenaredning (lägg till points för mängden du använder)
vitlökspulver
örtsalt

Totalt blir det 4P/port exkl tillsatt matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 112 kcal/port exkl tillsatt matfett, maizena, pasta och grönsaker vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Varm macka à la Hawaii

Vardagsräddare när man inte har så mycket tid över för matlagning, brukar gå hem hos hela familjen.

4 st

4 skivor formbröd
smör
ketchup/chilisås
8 skivor rökt skinka
4 ananasringar
8-12 skivor ost

Bred smör och ketchup på brödet.
Lägg på skinka, ananas och ost.
Lägg mackorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
In i ugnen i 10 min på 200°C.
Servera med en sallad.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept

4 skivor formbröd, t.ex Pågen Levain *
smör (lägg till points för mängden du använder)
2 msk ketchup/chilisås *
8 skivor rökt skinka *
4 skivor färsk ananas
8 skivor ost 10%
*

Totalt blir det 4P/macka.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 176 kcal/macka exkl tillsatt smör.

Kolhydrater: 20.8 g Protein: 14.2 g Fett: 3.4 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kinagryta med sweet chilisås

Enkel filégryta med lite asiatiska smaker. Vill man inte ha kokosmjölk går det lika bra med vanlig grädde 🥰

6 port.

ca 800-900 g fläskfilé
1 msk kalvfond
400 ml kokosmjölk
½ dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Börja med att strimla köttet.
Stek lite snabbt i en varm stekpanna i lite olja i omgångar.
När allt kött är stekt så lägg tillbaka allt i pannan och häll på kalvfond, kokosmjölk och sweet chilisås.
Låt det koka upp och vrid sedan ner värmen så det bara står och småputtrar i ca 10 min.

Skölj och skär paprika och broccoli i valfri storlek.
Tillsätt dessa i grytan och låt det puttra med i 5-10 min till.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Funkar lika bra att använda kyckling eller lövbiff som protein istället för fläskfilé.

Viktväktarna Points

750 g fläskfilé *
1 msk kalvfond *
200 ml kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
½ dl sweet chilisås *
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 197 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Fredagsbricka med Mormor Lisas konfektyr

God kväll allihop! Varit lite frånvarande här den här veckan, beror lite på att jag inte hunnit med riktigt. Jobbat lite extra och varit extremt trött. Så är det ibland, man hinner inte allt man vill 😏

Men ni har ju en del recept att se tillbaka på så inspiration finns ju ändå 😉

Idag bjuder jag er på en ny fredagsbricka med en godisnyhet från Mormor Lisas konfektyr, deras Milkshake collection. När jag såg att vår favvogodisbutik hade tagit hem dessa var jag ju tvungen att åka och handla ett gäng, vi som gillar att testa nyheter 😁 Dom var jättegoda!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kycklingfärsbiffar med sambal oelek

När man har ett livsmedel man vill laga något med men inte vet vad är det ju tur att man kan söka efter inspiration på nätet 😊 Detta smarriga recept hittade jag hos Lchf med Camilla och anpassade det så det passade mitt sätt att laga mat på. Blev riktigt gott och passade även perfekt i matlådan dagen efter 👌

4 port.

500 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
1 msk persilja
salt
peppar
4 dl grädde
1 msk kycklingfond
en skvätt kinesisk soja
peppar
salt
maizena

Finhacka lök och vitlök.
Blanda färsen med sambal oelek, löken, salt ,peppar och persilja.
Forma till biffar (rätt kladdigt, använd sked eller ta på ett par handskar).
Stek på medelhög värme ca 4-5 min per sida.
Lägg biffarna åt sidan och torka ur pannan.
Häll i grädde, fond och soja.
Koka upp och lägg sedan i biffarna i såsen.
Red ev av såsen med maizena.
Låt puttra i ca 15 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med t.ex pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

400 g kycklingfärs *
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
1 msk persilja
salt
peppar
1¾ dl matlagningsgrädde 13% *
2¼ dl vatten
1 msk kycklingfond
en skvätt kinesisk soja
peppar
salt
1½ msk maizena
*

Totalt blir det 6P/port exkl tillsatt matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 217 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Pärondröm

Bartendern i mig har knåpat ihop ännu en smaskig drink! Hade denna funnits att köpa på krogen för en sisådär 20 år sen hade det varit farligt 😉🙈

Bara att testa!

2 glas

is
päronskivor
2 cl pear ice candyshot (finns på Dollarstore)
4-6 cl vodka (går att utesluta om man vill ha alkoholfritt)
1 flaska lemonad päron/ingefära, Kiviks
fruktsoda

Lägg i iskuber i två glas och tryck ner två skivor päron.
Häll i pear ice, vodka och lemonaden och blanda runt lite försiktigt.
Fyll glaset med fruktsoda.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK