Eftersom havregrynsgröt är favvon till frukost på lördagar så måste ju den få sig lite julkänsla 🤎
1 port.
1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½ tsk pepparkakskrydda
valfri topping
Blanda havregryn, vatten, salt och pepparkakskrydda i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Häll upp i en djup skål och servera med valfria tillbehör.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/DSC_6887-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
1 dl fiberhavregryn *
2 dl vatten
½ krm salt
½ tsk pepparkakskrydda
valfri topping, ev *
Totalt blir det 3P/port exkl points för den valfria toppingen, jag hade skivad banan, 1 pepparkaka och lite sirap.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 144 kcal/port exkl valfri topping.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/DSC_6886-01-746x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/DSC_6885-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK