Pepparkaksgröt

Eftersom havregrynsgröt är favvon till frukost på lördagar så måste ju den få sig lite julkänsla 🤎

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½ tsk pepparkakskrydda

valfri topping

Blanda havregryn, vatten, salt och pepparkakskrydda i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Häll upp i en djup skål och servera med valfria tillbehör.

Viktväktarna Points

1 dl fiberhavregryn *
2 dl vatten
½ krm salt
½ tsk pepparkakskrydda
valfri topping
, ev *

Totalt blir det 3P/port exkl points för den valfria toppingen, jag hade skivad banan, 1 pepparkaka och lite sirap.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 144 kcal/port exkl valfri topping.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *