Bagel med äggsallad & skinka

1 bagel
smör

1 hårdkokt ägg
1 msk majonnäs
salt
peppar

8 skivor skinka
sallad
tomat
gurka

Mosa det hårdkokta ägget och rör ihop det med majonnäs , salt och peppar.
Rosta brödet i en stekpanna med lite smör så att det får lite stekyta.
Lägg på äggsalladen på den ena halvan av bagelbrödet och fördela strimlad sallad och skivade tomater och gurkskivor ovanpå.
Lägg på skinkan på grönsakerna och lägg på den andra delen av bagelbrödet.

bagel-med-aggsallad-och-skinka-3

Viktväktarna Points

1 bagel *
1 hårdkokt ägg
1 msk majonnäs, lätt *
salt
peppar
6 skivor skinka, Icas tunna
sallad
tomat
gurka

Totalt blir det 10P/macka.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Fläskkotlett med krämig vitlök- & örtsås

Precis hemkommen från veckohandlingen för denna vecka. Att det ska behöva sina i kyl/frys/skafferi så fort, men så är det med 6 pers. i hushållet 🙂 Fyra nya middagsrecept ska testas denna vecka och jag ska försöka hinna med att baka lite också. Har snart en liten tjej som fyller 7 år och en mamma som ska firas så då går det åt lite fikabröd, men nu kommer dagens middagstips 🙂

6 port.

6 st fläskkotletter
smör
salt
peppar

Sås
4 dl kalvbuljong
1 tsk kinesisk soja
1 ask philadelphiaost med vitlök/örter
1 tsk worschestershiresås
½ dl grädde
maizena

Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dom i smör på hög värme nån minut på varje sida, sedan på medelvärme ca 3 min/sida.
Blanda buljong, soja och worschestershiresås och låt det koka upp.
Rör ner philadelphiaost och grädde och låt det koka upp igen.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Servera med stekt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

6 st fläskkotletter utan fett *
smör (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
Sås
4 dl kalvbuljong *
1 tsk kinesisk soja
1 ask philadelphiaost med vitlök/örter à 200 g *
1 tsk worschestershiresås
½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk maizena
*

Totalt blir det 5P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Hastbullar med vaniljkräm

Dessa bullar är perfekt att baka om man vill ha lite fikabröd som inte tar så lång tid om man kanske får fikagäster med kort varsel. Kommer inte bli mycket över det kan jag lova, här tog dom slut på en gång. 

10 st

3¾ dl vetemjöl
75 g smör
¾ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk
2½ msk marsanpulver

pärlsocker

Rör samman mjölet med bakpulver, socker och vaniljsocker.
Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Ställ ca 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Fördela degen i formarna.

Rör samman mjölken och marsanpulvret till fyllningen.
Låt det stå kallt i kylen i 5-10 min.
Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
De smakar bäst nygräddade.

hastbullar-med-vaniljkram

hastbullar-med-vaniljkram-4

hastbullar-med-vaniljkram-2 hastbullar-med-vaniljkram-5 hastbullar-med-vaniljkram-3

Pasta- & köttfärssoppa

6-8 port.

500 g köttfärs
1 gul paprika
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 liten burk majs
1 pkt passerade tomater
4 msk tomatpuré
7½ dl pasta
2 hönsbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1½ l vatten
salt
peppar

Bryn färsen och krydda med paprikapulver, oregano, spiskummin, salt och peppar.
Lägg i hackad paprika, lök, vitlök och den avrunna majsen.
Rör i tomatpuré och häll på vattnet och tillsätt hönsbuljongtärningarna.
Låt koka upp och häll i passerade tomater.
Lägg i pastan och koka tills den är klar.

Servera med ostgratinerat bröd.

dsc_0746

Ta en baguette eller annat bröd och bred på lite smör och strö på riven ost (tex västerbottenost).
Ställ in i ugnen tills osten har smält på 200°C.

dsc_0748

dsc_0745

Indian Tikka Masala & skumtoppar

**I samarbete med Smakbox**

dsc_0808

Har genom Smakbox testat ytterligare ett middagskit från Knorr. En förpackning räcker till 2 portioner och jag tyckte att storleken på portionerna var alldeles lagom till en lunch. Det man behöver lägga till själv ser du här nedan.

1 förp. Tikka Masala från Knorr
300 g kycklingfilé
1 gul lök
2 msk matlagningsgrädde
4½ dl vatten
1 msk olja

Följ instruktionerna på baksidan av förpackningen.

dsc_0811

Tyckte att det andra middagskitet med risotton var godare än denna, men helt ok att testa.

dsc_0812

Skumtoppar från Delicato med smak av jordgubb och päron.

Fick med en kartong av skumtoppar med jordgubb i senaste Smakboxen, dessa hade vi redan hunnit testa sedan tidigare och ungarna gillade dom jättemycket. Kul variant av den klassiska kokosbollen.

dsc_0935

dsc_0937

dsc_0938

Julmaten 2016 i bilder

Upptäckte att jag inte delat med mig av julens matbilder än så här kommer dom 🙂

Julen firades hemma hos mina föräldrar och mamma och jag har hjälpts åt med all mat.

dsc_0981

Ägghalvor, sill i olika former och rödbetssallad.

dsc_0982

Sylta, rökt korv, leverpastej, skinka och skagencheesecake.

dsc_0984 dsc_0986

Hembakat bröd och knäcke.

dsc_0987

Jansson, potatisgratäng och rökt rådjur.

dsc_0988 dsc_0989

Revbensspjäll och köttbullar.

dsc_0990

Dopp i gryta. 

dsc_0992 dsc_1009

Dessertbordet: saffranskladdkaka, skumtomtepannacotta och saffransbullar.

dsc_1012