Kassler i rosépepparsås

4 port.

500 g kassler, strimlad
smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk chilisås
½ msk worchestersås
½ msk soja
1 msk rosépeppar
salt
peppar
maizena

Skär kasslern i strimlor och finhacka löken.
Smält lite smör i en panna och lägg i kasslern.
Låt den fräsa på medelvärme.
Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök och krossad rosépeppar.
Låt det fräsa med tills löken börjar bli genomskinlig.
Blanda i fraiche, grädde, chilisås, worchestersås och soja.
Låt puttra några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red av såsen med maizena om du vill ha tjockare sås.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g kassler, strimlad, utan fett *
smör (lägg till PP för mängden du använder)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche 8%*
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
2 msk chilisås *
½ msk worchestersås
½ msk soja
1 msk rosépeppar
salt
peppar
maizena
(lägg till PP för det du ev tillsätter)

Totalt blir det 6 PP/port. Lägg ev till PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 188 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.