Omelett med krämig kycklingröra

Innehållet i några av mina lunchlådor denna vecka. Så himla gott!!! Perfekt om man har dagar man vill kunna lägga sina poäng på lite dyrare råvaror.

3 port.

6 ägg
6 msk vatten/grädde/mjölk
salt
peppar
400 g kycklingfilè
1 röd paprika
½-1 gul lök
olja/flytande smör
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm strösocker
2 dl créme fraiche
1 dl majs

Skär kycklingen i tärningar 2×2 cm.
Kärna ur och tärna paprikan.
Skala och hacka löken.
Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fin färg.
Krydda med Worcestershiresås, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker.
Blanda i paprika och lök och stek någon minut.
Rör i créme fraiche och majs.

Vispa ihop ägg och vatten och krydda med salt och peppar.
Stek omeletten i lite matfett tills den är klar.

Lägg omeletten på en tallrik och fördela kycklingröran över halva omeletten, vik över resterande del och servera med en blandad grönsallad.

Viktväktarna Points

6 ägg
6 msk vatten
salt
peppar
400 g kycklingfilè
1 röd paprika
½-1 gul lök
olja/flytande smör (lägg till points för mängden du använder)
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm strösocker
1 dl créme fraiche 8% *
1 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
1 dl majs

Totalt blir det 2P/port. Tänk på att röra ner den turkiska yoghurten i slutet så den ej börjar koka.

TIPS! Vill man kan man även strö lite riven ost över omeletten strax innan den är klar, lägg till points för mängden ost i så fall.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 394 kcal/port exkl tillsatt matfett och övriga grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Djävulsägg

Idag firar vi ÄGGHALVANS dag. Dessa fyllda ägg blev jag nyfiken på att testa efter lite googlande, kallas även devilled eggs, passar bra att servera till frukost eller till påsk 🥚

6 ägghalvor

3 kokta ägg
1 msk färskost naturell
1 krm paprikapulver
½ krm Tabasco
½ tsk senap
¼ tsk salt

cayennepeppar
hackad färsk gräslök/persilja

Skala och halvera äggen.
Gröp försiktigt ur gulorna i en skål.
Mosa ihop med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt.
Fördela röran i ägghalvorna.
Strö över cayennepeppar och gräslök.

Viktväktarna Points

3 kokta ägg
1 msk färskost naturell, light *
1 krm paprikapulver
½ krm Tabasco
½ tsk senap
¼ tsk salt
cayennepeppar
hackad färsk gräslök/persilja

Totalt för en ägghalva är 0P, 2 ägghalvor 0P.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Potatisrulltårta

Ett smarrigt tillbehör till en bit kött eller kyckling.

4 port.

1 rulle färsk smördeg
8 st kokta kallpressade potatisar
1 tsk salt
300 g stark riven ost
1 st ägg

Rulla ut smördegen.
Lägg på ett lager pressad potatis och ett lager av ost (spara lite av osten till garnering).
Rulla ihop och ställ i kylen ca 1-2 timmar.
Dela potatisrullen i tolv delar och lägg i stora muffinsformar.
Pensla med ägg och strö över ost.
Grädda i 225°C i 15-20 min.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Morotsrulltårta

Idag är det MOROTSKAKANS dag! Det firas med ett nytt recept i form av en rulltårteversion av den populära kakan 🥕

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
ca 2 dl fint rivna morötter

Cream Cheesefrosting
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kall cream cheese

Sätt ugnen på 200°C varmluft, 225°C vanlig ugn.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
Riv morötterna (på den fina sidan av rivjärnet) och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
Baka i mitten av ugnen i ca 5-10 min, tills kakan är genombakad.
Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt (om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite).

Vispa smöret till frostingen i ca 2-3 min.
Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting, övervispa inte.
Bred fyllningen tunt över den kalla kakan.
Om frostingen känns hård, låt den stå framme i rumstemperatur i någon halvtimme.
Rulla ihop till en rulltårta.
Pudra med florsocker om du vill.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kyckling- & champinjonsoppa

Nytt recept med inspo från min ostsoppa med pasta och bacon, även denna blev så himla god 😊

6 port.

½ riven gul lök
olja
5 dl vatten
1 svampbuljongtärning
5 dl grädde
1 tub med smaksatt mjukost champinjon
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar

Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp.
Skär svampen i bitar och fräs i en stekpanna tills vätskan försvinner, tillsätt lite matfett och stek nån minut till.
Tryck ut mjukosten ner i soppan och sänk värmen på spisen.
När osten smält ner i soppan, den ska inte koka, så vänder du ner kycklingen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott bröd.

Viktväktarna Points

½ riven gul lök
olja (lägg till points för tillsatt mängd)
8½ dl vatten
1 svampbuljongtärning *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 tub med smaksatt mjukost champinjon *
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för bröd.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Mustig kycklingcurry med äpple & cashewnötter

Ledig lördag och jag har nästintill inte gjort nånting idag, något jag är fruktansvärt dålig på. Har alltid femtioelva projekt och sysslor på gång hela tiden, varje dag. Funkar inte i längden kanske 🙄

Detta recept hittade jag i en inredningstidning, dock var originalet med lamm. Så gott så detta måste ni testa!

6 port.

750 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja
1 msk curry
1 msk gurkmeja
ca ½ tsk sambal oelek
1+2 morötter
1 äpple
2 dl köttbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 g
1½ dl rostade cashewnötter
salt
peppar

Skär kycklingen i valfria stora bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skär morötterna i sneda skivor.
Skölj, dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar.

Bryn kycklingen i omgångar i olja.
Krydda med salt och peppar, lägg över i en gryta.
Vispa ur pannan med köttbuljongen och häll över i grytan.
Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja, sambal oelek, 2/3 av morötterna och äpplet i pannan med lite olja.

Mixa cashewnötterna fint och rör ner i grytan tillsammans med curryblandningen.
Späd med kokosmjölken och rör om.
Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock i ca 30 min.
Rör om då och då.
Lägg ner resten av morötterna och låt koka ca 5 min till.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris, haricots verts och grovhackade cashewnötter.

Viktväktarna Points

600 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 msk curry
1 msk gurkmeja
ca ½ tsk sambal oelek
1+2 morötter
1 äpple
2 dl köttbuljong (fond/buljongtärning+vatten)
1 burk kokosmjölk lätt, 400 g *
1 dl rostade cashewnötter *
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för ris eller annat tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 266 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Fläskfiléwok

Godkväll! Redan torsdag och snart helg igen, vart tar dagarna vägen??

Imorgon har jag vägdag med Viktväktarna och hoppas på ett lite bättre resultat än förra veckans +-0 kg. Tror träningsvärken jag hade förra veckan var boven i det hela. Men vi får se, hoppas ni får en trevlig kväll! Själv ska jag ut och gå en pw, laga middag, förbereda matlådor till mig själv och köra nån maskin tvätt innan jag parkerar i soffan.

6 port.

500-600 g fläskfilé
matolja
1 påse wokgrönsaker
½ flaska woksås teriyaki & sesamolja, Santa Maria
ev. lite vatten
6 port. äggnudlar

Bryn den strimlade fläskfilén i olja.
Tillsätt grönsakerna och woka eller stek på hög värme i 1-2 minuter.
Häll i woksås och rör om, tillsätt även lite vatten om det behövs.
Blanda ner nykokta äggnudlar.

Viktväktarna Points

500-600 g fläskfilé *
matolja (lägg till points för mängden du använder)
1 påse wokgrönsaker
½ flaska woksås teriyaki & sesamolja, Santa Maria, ca 1¼ dl *
ev. lite vatten
6 port. äggnudlar
, à 40 g torrvara *

Totalt blir det 7P/port.

TIPS! Vill man spara några points så kan man byta ut äggnudlarna mot Rootpastas nudlar, då blir det istället 3 P/port.

* = livsmedel som jag räknat points mängden på, övriga är 0 points enligt mängden i receptet

Kcal: ca 307 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK