4 port.
600 g fläskfilé
2½ dl grädde
½ dl mjölk
maizenaredning
1 tsk tomatpuré
1 tärning hönsbuljong
½ gul lök
salt
peppar
Bryn skivor av filén snabbt i en stekpanna med en klick margarin.
Salta och peppra köttet.
Lägg köttet i en smord form.
Häll i grädden, mjölken och lite maizenaredning i stekpannan tillsammans med stekskyn.
Vispa runt och låt det puttra på svag värme.
Lägg i tomatpurén, hönsbuljongen och löken.
Salta och peppra.
Rör om och lägg valfria grönsaker om man vill det (tex svamp eller paprika mm).
Häll över såsen i formen med kotletterna och in i ugnen på 225°C i ca 15-20 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g fläskfilé (9 SP)
2 dl grädde 15% (16 SP)
1 dl mjölk 0,5% (2 SP)
1½ msk maizenaredning (1 SP)
1 tsk tomatpuré
1 tärning hönsbuljong
½ gul lök
salt
peppar
Totalt 7 SP/port för filégratängen.
100 g potatiskroketter är 6 SP.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK