Ost- & skinksås med broccoli

Har fastnat så för broccoli, helst stekt/ugnsbakad eller som här i en krämig sås med skinka eller kyckling. Detta är en perfekt vardagsrätt när man inte har allt för mycket tid till middagen.

6 port.

500 g färsk pasta

350 g strimlad skinka
2 stånd broccoli
1½ msk vetemjöl
6 dl grädde
1½ msk kycklingfond
100 g riven ost

Dela broccolibuketterna i lagom stora bitar.
Häll i lite matfett i en panna och fräs skinka och broccoli en liten stund.
Strö över vetemjöl och blanda.
Häll på vätska och fonden.
Låt det koka upp och sedan småputtra medans pastan kokar.
Ta av pannan från plattan och rör ner den rivna osten och blanda.
Häll av pastavattnet och blanda i pastan om du vill direkt med såsen annars servera dom var för sig.

Viktväktarna Flex

500 g färsk pasta (37 SP)

350 g strimlad skinka, Tulip (7 SP)
2 stånd broccoli
1½ msk vetemjöl (1 SP)
2 dl grädde 15% (16 SP)
4 dl vatten
1½ msk kycklingfond
100 g riven ost 10% (6 SP)

Totalt blir det 11 SP/port. Lägg till SP för matfettet vid stekning. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *