Omelett & räkstuvning med smak av tryffel

Sambon önskade sig en omelett då han inte ätit det sen urminnes tider! Detta blev resultatet av ingredienser som fanns hemma i kyl och frys 👌

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd 

2 port.

4 ägg
3 msk grädde
salt
peppar
smör till stekning

Stuvning
1 dl grädde
100 g philadelphiaost med tryffelsmak
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

räkor

Vispa ihop äggen med grädden i en skål.
Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill och salt och dra bort från värmen.
Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.
Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.
Klart att servera.

Viktväktarna Points

4 ägg
3 msk vatten
salt
peppar
smör till stekning (lägg till points för den mängd du använder)
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
80 g philadelphiaost med tryffelsmak *
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost 12% *
4 dl räkor

Totalt blir det 7P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 400 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *