Nötfilé i dragonsås

Nötytterfilé är ett kött jag använt mig väldigt lite utav, kanske bara hänt nån enstaka gång förut. Får bli ändring på det då det finns så mycket man kan göra med detta kött. Så gott detta blev 😍 Köttet stekte jag så lite som möjligt så fick det gå klart i såsen. Blev så mört och fint! Och såsen den blev så grymt god, kom på mig själv med att doppa potatisklyftor direkt i pannan efter att vi ätit klart 😁 Testa gärna!

6 port.

750 g nötytterfilé
salt
peppar
smör
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
2 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
3 msk maizena

Skiva köttet och salta/peppra på båda sidor.
Stek en kort stund på bägge sidor, lägg åt sidan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet, sila av och häll tillbaka i pannan.
Häll i resten av vattnet och smula ner buljongtärningen.
Tillsätt grädde, soja, senap och dragon och låt det koka upp.
Red av såsen med maizena och lägg tillbaka köttet.
Låt det stå och småsjuda i ca 10 min.

Servera med t.ex ugnsstekt potatis och sockerärtor.
Potatisen är smaksatt med salt, peppar och dragon samt lite ströbröd för lite krispig utsida.

Viktväktarna PersonligaPoints

750 g nötytterfilé *
salt
peppar
smör (lägg till PP för mängden du använder)
1 köttbuljongtärning *
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
2 msk dijonsenap *
2 tsk torkad dragon
3 msk maizena
*

Totalt blir det 7 PP/port. Lägg ev till PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 226 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.