Nötcrèmesfyllda kanelmuffins
9 st
3½ dl vetemjöl
1¼ dl strösocker
½ tsk kanel
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1¾ dl mjölk
1 ägg
½ dl rapsolja
½ tsk vaniljextrakt
nötcrème
½ dl socker
2 tsk kanel
3 msk smör
Sätt på ugnen på 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ihop mjölk, ägg, rapsolja och vanilj i en annan skål.
Häll dom blöta ingredienserna i dom torra och rör om till allt är blandat (blanda inte för mycket).
Smörj en muffinsform eller ha i muffinsformar i en muffinsform.
Fyll formen upp till hälften ungefär med smet.
Med en tesked ta en rejäl klick nötcrème och ha i mitten av smeten.
Ha sedan på smet ovanpå så att nötcrèmen täcks helt och hållet.
Grädda mitt i ugnen direkt (så att inte nötcrèmen sjunker ner till botten) i ca 15 minuter.
När muffinsen har svalnat så smält 3 msk smör i micron och blanda ½ dl socker och
2 tsk kanel i en annan skål.
Doppa toppen av varje muffins i det smälta smöret och sen i kanel-socker-blandningen.