Möra biscotti med kardemumma & torkad frukt

Enkla kakor att baka som blir så goda! Jag skippade sötmandel i mina då jag inte är så förtjust i det, men det gör man som man vill.

ca 50 st

100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
(50 g sötmandel, skållad och hackad)
1 påse torkad bärmix, Garant
ägg, uppvispat till pensling

Sätt ugnen på 200°C.
Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat, använd gärna en matberedare.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och frukten och blanda i till en smidig deg.
Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut lite.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 min, sänk värmen till 125°C.
Tag ut skorporna och låt svalna 5 min innan du skär dem i ca 2 cm tjocka bitar tvärsöver.
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

100 g smör, rumsvarmt (37 SP)
3 dl strösocker (65 SP)
3 ägg
8 dl vetemjöl (48 SP)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
(50 g sötmandel, skållad och hackad) (9 SP)
1 påse torkad bärmix, Garant (12 SP)
ägg, uppvispat till pensling

Totalt blir det 3 SP/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

3 thoughts on “Möra biscotti med kardemumma & torkad frukt

  1. Tänkte pröva att baka dessa biscotti men förstår inte när man ska sänka värmen till 125 grader. Är det efter 30 min eller innan man har in dom i ugnen.
    Tusen tack Med vänlig hälsning, Anneli

    1. Hej! När du ska sätta in plåten i ugnen sänker du värmen till 125°C. Lycka till med baket 😊🧡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *