Microbröd med grahamsmjöl

Nybakat bröd på ett kick! Denna gång testade jag att använda grahamsmjöl istället för mandelmjöl. Åt min nybakade macka med mjukost/kyckling/gurka, ägg, blåbär och banan!

Pofiber hittar man bland det glutenfria sortimentet, det gör att bakverket blir saftigare 👌

1 bröd

smör till formen

1 msk grahamsmjöl
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk grädde

Smörj in en rymlig mugg eller glasskål med plan botten med smör.
Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen.
Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 min.
Känn efter i mitten så brödet är fast även där, om inte, mikra 15–30 sek till.
Ta ut och låt svalna.
Skiva på mitten och rosta ev.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept

smör till formen (lägg ev till points för mängden du tar)
1 msk grahamsmjöl *
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk mjölk 1.5 %

Totalt blir det 1P/bröd.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 120 kcal/bröd.

Kolhydrater: 8.1 g Protein: 8.3 g Fett: 5.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Microbröd med grahamsmjöl”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *