Nybakat bröd på ett kick! Denna gång testade jag att använda grahamsmjöl istället för mandelmjöl. Åt min nybakade macka med mjukost/kyckling/gurka, ägg, blåbär och banan!
Pofiber hittar man bland det glutenfria sortimentet, det gör att bakverket blir saftigare 👌
1 bröd
smör till formen
1 msk grahamsmjöl
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk grädde
Smörj in en rymlig mugg eller glasskål med plan botten med smör.
Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen.
Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 min.
Känn efter i mitten så brödet är fast även där, om inte, mikra 15–30 sek till.
Ta ut och låt svalna.
Skiva på mitten och rosta ev.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept
smör till formen (lägg ev till points för mängden du tar)
1 msk grahamsmjöl *
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk mjölk 1.5 %
Totalt blir det 1P/bröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 120 kcal/bröd.
Kolhydrater: 8.1 g Protein: 8.3 g Fett: 5.8 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tackar för receptet. Det måste jag testa👌
Varsågod 🥰