Nybakat bröd på ett kick! Denna gång testade jag att använda grahamsmjöl istället för mandelmjöl. Åt min nybakade macka med mjukost/skinka, äggröra, blåbär och en banan!
1 bröd
smör till formen
1 msk grahamsmjöl
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk grädde
Smörj in en rymlig mugg eller glasskål med plan botten med smör.
Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen.
Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 min.
Känn efter i mitten så brödet är fast även där, om inte, mikra 15–30 sek till.
Ta ut och låt svalna.
Ev skiva på mitten och rosta.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2139-01-1024x681.jpeg)
Viktväktarna Points
smör till formen (lägg ev till points för mängden du tar)
1 msk grahamsmjöl *
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk mjölk 1.5 %
Totalt blir det 1P/bröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 128 kcal/bröd.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2136-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2134-01-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK