Lite sen på bollen med att testa denna rätt 😁 Den som väntar på något gott….
Blev kanongott och den gillades av hela familjen!
4 port.
600 g kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
4 klyftor vitlök, finhackade
3 dl grädde
2 dl mjölk
12 soltorkade tomater, halverade
½ tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1½ dl parmesanost, riven
65 g babyspenat
neutral matolja, att steka i
salt
peppar
4 port. potatisgnocchi
Salta och peppra kycklingen.
Vänd i mjöl och stek i olja i stekpanna på medelvärme till gyllene färg på båda sidor.
Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
Stek vitlöken i samma panna tills den mjuknar.
Tillsätt grädde och mjölk, soltorkade tomater, paprikapulver och oregano.
Låt puttra ihop i några minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt putta ihop med såsen.
Såsen kommer kommer tjockna något av paneringen på kycklingen.
Strö över parmesan och spenat och rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchisen enligt anvisning på förpackningen.
Häll av i ett durkslag och stek på den i en panna med lite smör (inget måste men jag tycker den blir godare så).
Blanda ner gnocchisen i kycklingsåsen och blanda ihop.
Servera och njut!

Kaloriberäknat recept
600 g kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
4 klyftor vitlök, finhackade
2 dl matgrädde 13%
3 dl vatten
12 soltorkade tomater, halverade
½ tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1½ dl parmesanost, riven
65 g babyspenat
neutral matolja, att steka i
salt
peppar
Kcal: ca 346 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 12.8 g Protein: 45 g Fett: 13.7 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är det hela filéer, tunnare skivor eller strimlor du steker kycklingen? Bilderna visar att det borde vara sista alternativet, men vill vara säker på hur du gjorde. 🙂
Ser att jag inte skrivit ut i beskrivningen hur jag gjorde 🫣 Har skurit filéerna i bitar, men det går ju att göra hur som egentligen, hela eller mindre bitar 👌