Marängtårta med lemoncurd, glass & jordgubbar

Årets skolavslutningstårta! 💛💙

Inte så lätt att lösa tårta numera med olika viljor och tycke, men detta gick bra för båda två 😊 Passar även bra om man vill hålla det enkelt till midsommarhelgen som dessert.

3 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl strösocker

ca 1 dl lemoncurd
ca 400 g vaniljglass
½ l jordgubbar

Sätt ugnen på 100°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel ca 24 cm i diameter.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum.
Tillsätt citronsaft och fortsätt att vispa tills äggvitan är fast.
Tillsätt sockret i omgångar under vispning tills marängsmeten är hård.
Bred ut marängsmeten jämt i den uppritade cirkeln på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme.
Stäng av ugnen och låt marängen stå tills ugnen svalnat.
Låt marängbotten svalna innan den garneras.

Förbered jordgubbarna med att skölja dom, snoppa av dom och dela i halvor.

Bred ut ett lager med lemoncurd över marängbotten, försiktigt så det inte går sönder.
Vispa glassen med elvisp så den blir som mjukglass och bred ut den över tårtan.
Lägg på jordgubbarna och servera på direkten!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *