Soppa är en favorit när det är ruggit väder ute.
6 port.
350-400 g potatis
1 gul lök
½ purjolök (den vita delen)
2 burkar majs à 198 g
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2-3 dl grädde
salt
peppar
chilipeppar
majs
bacon
ärtskott
Skala och hacka lök och skölj och skiva purjolöken.
Skala och tärna potatisen.
Smält smör i en kastrull och fräs allt utan att det får färg.
Häll av vattnet från majsen.
Tillsätt majsen och fräs några minuter tillsammans med potatis och lök.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
Låt sjuda ca 15-20 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Häll i grädden.
Smaka av med salt, svartpeppar och chilipeppar.
Skiva baconet i små bitar och stek det knaprigt.
Lägg baconet på hushållspapper för att fettet ska rinna av.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, majskorn och ärtskott.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g potatis (9 SP)
1 gul lök
½ purjolök (den vita delen)
2 burkar majs à 198 g
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde 13% (21 SP)
salt
peppar
chilipeppar
majs
1 förp. kycklingbacon (3 SP)
ärtskott
Totalt blir det 6 SP/port. Servera soppan med en knäcke eller smörgås, lägg till SP.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
ååå så gott det ser ut! Blir riktigt sugen bara av att se bilderna.
Tack! Det var riktigt gott 🙂