Ett tips till helgen! En rätt jag lagat många gånger, går även att byta lövbiffen mot fläskkött eller kyckling om man hellre vill ha det 😊
6 port.
750 g lövbiff
fem pepparkrydda
smör/olja
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
140 g cantadou fyra peppar
1 dl crème fraiche
1½–2 msk maizena
Strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme i en panna, krydda med fem pepparkrydda.
Stek lite i taget och lägg åt sidan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet, tillsätt resten och smula ner buljongtärningarna.
Låt det koka upp och klicka sedan i färskosten, vispa runt så det blandar sig.
Blanda i crème fraiche och maizena.
Blanda i köttet och låt det sedan stå och småputtra på låg värme i ca 10-15 min medans potatisen blir klar i ugnen.
Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
750 g lövbiff
fem pepparkrydda
smör/olja
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
140 g cantadou fyra peppar
1 dl crème fraiche 8%
1½ msk maizena
Kcal: ca 251 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Kolhydrater: 4.9 g Protein: 32.7 g Fett: 12.4 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK