Ett tips till nyårsmiddagen!
6 port.
850 g lövbiff
fem pepparkrydda
smör/olja
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
140 g cantadou fyra peppar
1 dl crème fraiche
2 msk maizena
Strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme i en panna, krydda med fem pepparkrydda.
Stek lite i taget och lägg åt sidan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet, tillsätt resten och smula ner buljongtärningarna.
Låt det koka upp och klicka sedan i färskosten, vispa runt så det blandar sig.
Blanda i crème fraiche och maizena.
Blanda i köttet och låt det sedan stå och småputtra på låg värme i ca 10-15 min medans potatisen blir klar i ugnen.
Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
600 g lövbiff *
fem pepparkrydda
smör/olja (lägg till points för så mycket du använder)
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar *
100 g cantadou fyra peppar *
¾ dl crème fraiche 8% *
1½ msk maizena *
Totalt blir det 6P/port, lägg till points för potatis och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 190 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.