Lövbiff i pepparsås

Ett tips till nyårsmiddagen!

6 port.

850 g lövbiff
fem pepparkrydda
smör/olja
7 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 ask cantadou fyra peppar
1 dl crème fraiche
2 msk maizena

Strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme i en panna, krydda med fem pepparkrydda.
Stek lite i taget och lägg åt sidan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet, tillsätt resten och smula ner buljongtärningarna.
Låt det koka upp och klicka sedan i färskosten, vispa runt så det blandar sig.
Blanda i crème fraiche och maizena.
Blanda i köttet och låt det sedan stå och småputtra på låg värme i ca 10-15 min medans potatisen blir klar i ugnen.

Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Flex

850 g lövbiff (13 SP)
fem pepparkrydda
smör/olja (lägg till SP för så mycket du använder)
7 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 ask cantadou fyra peppar (19 SP)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
2 msk maizena (2 SP)

Totalt blir det 7 SP/port, lägg till SP för potatis och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *