Lövbiff i pepparsås

Ett tips till nyårsmiddagen!

6 port.

850 g lövbiff
fem pepparkrydda
smör/olja
7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
140 g cantadou fyra peppar
1 dl crème fraiche
2 msk maizena

Strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme i en panna, krydda med fem pepparkrydda.
Stek lite i taget och lägg åt sidan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet, tillsätt resten och smula ner buljongtärningarna.
Låt det koka upp och klicka sedan i färskosten, vispa runt så det blandar sig.
Blanda i crème fraiche och maizena.
Blanda i köttet och låt det sedan stå och småputtra på låg värme i ca 10-15 min medans potatisen blir klar i ugnen.

Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

600 g lövbiff *
fem pepparkrydda
smör/olja (lägg till points för så mycket du använder)
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar *
100 g cantadou fyra peppar *
¾ dl crème fraiche 8% *
1½ msk maizena
*

Totalt blir det 6P/port, lägg till points för potatis och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 190 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *