Libapaj med ost & skinka

En dag som bara försvann! Det var idag. Känns inte som jag har gjort något vettigt alls, men jag har varit och handlat inför midsommarhelgen i morse innan alla barn vaknade, rensat ogräs i en rabatt och drog med mig sambon till återvinningen när han hade kommit hem (tidigt för en gångs skull). Ikväll ska jag förbereda dessert till imorgon och en förrätt, men jag är helt dödstrött så jag skulle kunna gå och sova utan problem. Bara att göra det man ska så får man ta kväll sen.

Testade att göra paj med libabröd som botten. Gick ju hur bra som helst. Som viktväktare är det svårt med paj då smör och vetemjöl drar iväg med poängen rätt rejält. Detta var ett bra alternativ. Det måste ni testa!

3 port.

1 libabröd
150 g rökt skinka, Tulip
100 g riven ost 12%
tomat
2 dl mjölk 3%
2 ägg
1 msk Kavli smokey chipotle mjukost
salt
peppar

Lägg brödet i en pajform-
Tänk på att brödet behöver täcka kanterna så inte äggstanningen rinner ner under brödet.
Fördela skinka och ost i pajen.
Vispa ihop mjölk, ägg, mjukost, salt och peppar och häll det över ost/skinkblandningen.
Ställ in pajen i 175°C i ca 40 min.

Viktväktarna Points

1 libabröd, grov *
150 g rökt skinka, Tulip *
100 g riven ost 12% *
tomat
2 dl mjölk 1,5% *
2 ägg
1 msk Kavli smokey chipotle mjukost *
salt
peppar

Totalt 7P/port. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 296 kcal/port exkl tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *