Kyckling och broccoli behöver inte vara tråkigt att äta. Här kommer en snabblagad vardagsrätt när man vill ha något rejält, men ändå lättätet 😊
4 port.
500 g kycklingfilé
salt
peppat
smöt/olja
250 g broccoli
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 förp crème fraiche vitlök/parmesan
2-3 dl vatten
ev maizena
Skär kycklingen i valfria stora bitar.
Dela broccolin i mindre bitar (ta tillvara på broccolistammen och spara till annat tillfälle för t.ex en soppa).
Hetta upp en panna och stek kycklingen i två omgångar i valfritt matfett, salta och peppra.
Lägg åt sidan och stek broccolin lite snabbt i pannan utan att den tar färg.
Tillsätt den stekta kycklingen, pressa i vitlöksklyftan och smula ner buljongtärningen.
Blanda ner crème fraichen och tillsätt vatten.
Red av såsen med maizena om du vill ha en tjockare konsistens.
Servera med ris eller pasta.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8815-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Justera mängden crème fraiche och ersätt med vatten. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8814-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8812-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK