Kycklinggryta med bacon & smak av senap

4 port.

3 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk senap
provensalska örter
salt
svartpeppar

Dela kycklingfiléerna i bitar.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en skål och stek strimlat bacon.
Ta upp baconet och låt rinna av på ett hushållspapper.
Vispa ur stekpannan med lite vatten.
Blanda i fond, grädde, crème fraiche och senap.
Låt det koka upp.
Ha i kyckling och låt det stå och småputtra i 10 min.
Blanda ner bacon och provensalska kryddor.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

3 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon (fett avrunnen) *
3 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl crème fraiche 8% *
1 tsk senap
provensalska örter
salt
svartpeppar

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för matfett och för tillbehör som tex ris. Vill man byta mot kycklingbacon istället för vanlig bacon så blir det 3P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *