6 port
3-4 kycklingfiléer beroende på storlek
smör/olja
3 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 msk krydda “Kyckling i ugn & ro” (Borgeby kryddgård)
½ tsk soja
ev. maizena
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar/strimlor.
Stek i omgångar i smör/olja tills dom är genomstekta.
Blanda i crème fraiche, grädde, soja och kryddblandningen.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i ca 10 min.
Red ev av med lite maizena om du vill ha tjockare konsistens på såsen.
Kryddmixen innehåller: lök, tomat, timjan, chili, vitlök, svartpeppar och havssalt.
Vart kan man köpa dessa kryddmix?
Hos Borgeby kryddgård, finns butik mellan Bjärred och Löddeköpinge i Skåne, sen brukar dom stå på olika marknader eller så kan man handla via deras webbsida http://www.borgebykryddgard.se.