4 port.
4 kycklingfiléer
1 förp. bacon
1 ask kantarellost à 100 g
1 msk kantarellfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk timjan
Strimla kycklingen och stek i lite olja.
Lägg över i en ugnsform.
Strimla baconet och stek det efter kycklingen och fördela det sedan över kycklingen i formen.
Rör ihop alla ingredienserna, utom timjan, till såsen i en bunke.
Häll såsen över kycklingen och baconet och strö sedan timjan över.
Ställ in gratängen i ugnen i 225°C i ca 20 min.
Servera med ris och valfria grönsaker.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
4 kycklingfiléer
1 förp. kycklingbacon (3 SP)
1 ask Crème bonjour kantarellost à 100 g (15 SP)
1 msk kantarellfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1 tsk timjan
Totalt per portion blir det 7 SP, lägg till SP för tillbehör och ev matfett du steker kyckling och bacon i.