Kycklingfärsbiffar med sambal oelek

När man har ett livsmedel man vill laga något med men inte vet vad är det ju tur att man kan söka efter inspiration på nätet 😊 Detta smarriga recept hittade jag hos Lchf med Camilla och anpassade det så det passade mitt sätt att laga mat på. Blev riktigt gott och passade även perfekt i matlådan dagen efter 👌

4 port.

500 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
1 msk persilja
salt
peppar
4 dl grädde
1 msk kycklingfond
en skvätt kinesisk soja
peppar
salt
maizena

Finhacka lök och vitlök.
Blanda färsen med sambal oelek, löken, salt ,peppar och persilja.
Forma till biffar (rätt kladdigt, använd sked eller ta på ett par handskar).
Stek på medelhög värme ca 4-5 min per sida.
Lägg biffarna åt sidan och torka ur pannan.
Häll i grädde, fond och soja.
Koka upp och lägg sedan i biffarna i såsen.
Red ev av såsen med maizena.
Låt puttra i ca 15 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med t.ex pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g kycklingfärs *
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal oelek
1 msk persilja
salt
peppar
1¾ dl grädde 13% *
2¼ dl vatten
1 msk kycklingfond
en skvätt kinesisk soja
peppar
salt
1½ msk maizena
*

Totalt blir det 6PP/port exkl tillsatt matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 217 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.