Kyckling i dragon & citronsås med hasselbackspotatis

Maten som lagas just nu går i tema höstfärger, dvs brunt 🤎 Och vet ni vad, brun mat är fantastisk gott! Här har vi testat den nya crème fraichen med smak av dragon & citron och jag var bara tvungen att slå i en skvätt soja för att den var så färglös 😂

Enkel men grymt god rätt som passar perfekt till lördagsmiddagen!

6 port.

750 g kycklingfilé
salt
pepparmix
flytande smör
2 burkar crème fraiche dragon & citron
1 dl grädde
½-1 msk soja
maizena

Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé.
Stek kycklingen med salt och pepparmix i smör, tänk på att inte steka för mycket på en gång, ta lite i omgångar.
När kycklingen är klar tillsätter du crème fraiche, grädden/vattnet och soja.
Låt allt koka upp och sen stå och småsjuda i 15-20 min.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Servera med t.ex hasselbackspotatis och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept

750 g kycklingfilé
salt
pepparmix
flytande smör
2 burkar crème fraiche dragon & citron
1 dl vatten
½-1 msk soja
1½ msk maizena

Kcal: ca 229 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 7.2 g Protein: 30.9 g Fett: 9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *