I sociala medier så ser man att många äter kvargpannkakor. Första gången för mig att testa och det var rätt ok, men kanske ingen 10-poängare. Passar bra för både Viktväktare och om man äter enligt LCHF.
1 port.
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-1 krm vaniljpulver
olja att steka i
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Hetta upp en panna med oljan och dra ner värmen till medium.
Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem på båda sidor.
Vänd försiktigt.
Servera med tex kvarg och bär/frukt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
2 ägg
1 dl kvarg, utan socker (1 SP)
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-1 krm vaniljpulver
olja att steka i (lägg till SP för det du använder)
Totalt blir det 1 SP/port. Lägg ev till SP för tillbehör.
Kcal: ca 217 kcal exkl matfett och tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK