Kryddig kycklinggryta

Godkväll allihop! Ny vecka och inte långt kvar till skolavslutningar, studentfirande, midsommar & SEMESTER 🙊 Jag har en veckas semester vid midsommar, sen blir det att vänta till augusti innan det blir något ledigt igen 😁🤪

Idag stänger min grupp hos Formsatsningen (vill man gå med så har man fram till 23.59 på sig). Du kan även utnyttja ditt friskvårdsbidrag för att vara med här, perfekt ju! Att ta hand om sin hälsa för att må så bra man kan är något som vi alla borde prioritera högt 🥰

Det här smarriga receptet hittade jag i min Viktväktarapp, så grymt gott!

4 port.

600 g kycklingfilé
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk tikka masala kryddmix
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
ev salt
persilja

Strimla kycklingen i bitar.
Värm olja i en panna och stek den.
Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt.
Toppa med hackad persilja och servera med ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g kycklingfilé
olja till stekning (lägg till SP för mängden du använder)
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk tikka masala kryddmix Santa Maria (1 SP)
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1 dl vatten
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
ev salt
persilja

Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för ris och servera med grönsaker.

Kokt ris 95-121 g = 4 SP, 68-94 g =3 SP

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *