4 dl vetemjöl
1½ msk kakao
1½ tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1½ tsk bikarbonat
1 knivsudd salt
4 ägg
3½ dl socker
½ dl apelsinsylt el. apelsinmarmelad
utspädd med 1 msk hett vatten
1¼ dl grädde
smör
ströbröd
florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Rör samman vetemjöl, kakao, kanel, nejlikor, bikarbonat och salt.
Vispa äggen och sockret i minst 5 min.
Rör i sylten och grädden.
Blanda sedan i de torra ingredienserna.
Smörj och bröa en sockerkaksform, gärna med löstagbar botten.
Grädda i ugnen i 40 min, stäng av värmen och låt chokladkakan
stå kvar i ugnen ytterligare 15 min.
Ta ut formen och låt svalna innan du tar ut kakan ur formen.
Pudra över florsocker när kakan är kall.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2014/11/Kryddig-chokladkaka-5-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2014/11/Kryddig-chokladkaka-1-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Du har lite måndagskärlek i min blogg!
Kram Karin