4 port.
1 gul lök
ca 600 g benfri fläskkarré
smör
2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten+buljongtärning/fond)
1 msk kinesisk soja
1 tsk maizena
salt och peppar
Skala och skär löken i klyftor.
Skär fläskkarrén i strimlor.
Bryn lök och kött i matfettet i en gryta.
Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan.
Rör ner buljong och soja.
Låt puttra ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med riset och valfria grönsaker.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 gul lök
ca 600 g benfri fläskkarré (29 SP)
smör (lägg till SP för det du använder)
1 dl matlagningsgrädde 15 % (8 SP)
3 dl hönsbuljong (vatten+buljongtärning/fond)
1 msk kinesisk soja
1 tsk maizena
salt och peppar
Totalt blir det 9 SP/port, lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.