Krämig biffstroganoff

Ett favoritrecept sen många, många år tillbaka 🤎 Passar även ihop med ris!

4 port.

500 g lövbiff
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong
4 msk tomatpuré
salt
peppar
2 dl gräddfil

Smält matfettet i en stekpanna.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt på hög värme.
Skala och hacka löken.
Lägg löken i grytan och blanda med köttet.
Låt det mjukna i pannan med biffen.
Krydda med paprikapulver.
Strö över mjöl och späd med kycklingbuljong.
Blanda i tomatpurén.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i gräddfilen precis före servering och värm försiktigt.
Det får absolut inte koka för då skär det sig.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Points

400 g lövbiff *
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl *
3 dl kycklingbuljong (1¼ msk fond+vatten)
4 msk tomatpuré
salt
peppar
1 dl gräddfil *

Totalt blir det 4P/port, lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 171 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *