Hej onsdag och halva veckan har redan gått 😏 Att få tiden att gå har man inga problem med just för tillfället. Tänk om dygnet hade några timmar till, vad skulle man hitta på då, sova mer eller utnyttja tiden till hemmasysslor, det är frågan 🙈
Slår ett lite slag för min Instagramsida, där får ni mer matnyttiga tips än här, scrolla ner lite här i inlägget så har ni en direktlänk dit om ni inte redan följer ❤️
6-8 port.
4 pkt bacon
2 broccolistånd
1½ svampbuljongtärning
1 ask Cantadou 4 peppar alt. 140 g naturell färskost + malen Santa Maria five pepper
2½ dl grädde
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
½ dl riven ost
salt
peppar
Strimla baconet och dela broccolin i bitar.
Stek baconet i en panna och lägg åt sidan på hushållspapper för att låta fettet rinna av.
Stek broccolin lite hastigt i lite smör, lägg åt sidan med det stekta baconet.
Blanda ihop grädde, crème fraiche, vatten och buljongtärning i pannan, låt det koka upp.
Klicka i färskosten och låt den smälta ner i såsen.
Rör ner den rivna osten, det stekta baconet och broccolin.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
Kalorisnålare alternativ
Använd t.ex 5 el. 8% créme fraiche och 13% matlagningsgrädde och halvera mängden mot det som står i receptet och byt ut mot vatten. Använd kyckling/kalkonbacon iställetförvanligtbacon. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej, var kommer broccolin in i receptet?
Skribenten var nog lite trött vid tillfället för renskrivningen av receptet så det missades visst i beskrivningen. Har uppdaterat den nu så broccolin är med.
Tack för att du uppmärksammade missen 🥰