Råstekt potatis

Hej matvänner! Gott nytt år på er ✨

Ny vecka och nya matlådor är fixade inför en ny matvecka. Nytt år betyder också nya hälsosamma vanor för många. Man vill äta bättre och röra på sig mer än vad man gjort tidigare. Själv fortsätter jag bara med mina redan invanda hälsosamma vanor och justerar dom som inte har fungerat helt 100% senaste tiden.

Jag startade under hösten vanan med att dela nya matlådetips med fokus på kaloriunderskott/kaloribalans (för er som inte har det behovet får anpassa rätten efter eget behov med andra livsmedel bara) just på måndagar och det fortsätter vi med. Söndagar kommer fortsätta som vanligt med middagstips för veckan.

Resterande del av veckan dyker det upp en salig blandning av recept inom matlagning och bakning. Här finns det inget livsmedel som är förbjudet och jag delar med mig av min vision av vad som är hälsosamt för mig och då är det en mix av både kalorisnåla måltider och emellanåt kaloririka 😊

Januaris matlådor tänkte jag hålla väldigt enkla med billiga livsmedel och sånt man vanligtvis kanske har hemma. Sen får man anpassa portionsstorlek och ev andra livsmedel för att det ska passa en själv och det behovet man har.

potatis
smör/olja
salt
grillkrydda
paprikapulver

Skär potatisen i mindre bitar.
Hetta upp matfett i en stekpanna.
Lägg potatisbitarna i pannan och stek på medelhög värme utan att röra om i ca 5 min.
rör runt på potatisen och stek ytterligare i ca 5 min.
Krydda med salt, grillkrydda och paprikapulver och blanda runt.
Sänk värmen och stek potatisen ytterligare i 10-15 min, tills den är mjuk.

Servera med valfritt tillbehör, jag valde att tillsätta korv från Maträtt, svartpepparketchup och blandade grönsaker samt en frukt.

Kalorisnålare alternativ

Anpassa portionsstorleken efter behov och stek i en panna som inte kräver så mycket matfett, välj förslagsvis korv från Maträtt eller en kycklingkorv. I övrigt följ receptet 👌

Min portion exkl tillsatt matfett och grönsaker landade på ca 312 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *