En enkel variant av köttfärssås med lite sting i. Dock lite dyr för oss viktväktare, men allt går bara man planerar.
4 port.
400 g köttfärs
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl crème fraiche tomat & basilika
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar
Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar efter behag.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 5-10 min.
Servera med nykokt pasta och lite riven/hyvlad parmesanost.
Viktväktarna PersonligaPoints
400 g nötfärs 5% *
1 dl crème fraiche paprika & chili *
1 dl crème fraiche tomat & basilika *
2 dl crème fraiche 5%
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar
Totalt blir det 8 PP/port. Lägg till PP för matfettet vid stekning och PP för pasta.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Kcal: ca 244 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.