En enkel variant av köttfärssås med lite sting i. Dock lite dyr för oss viktväktare, men allt går bara man planerar.
4 port.
400 g köttfärs
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl crème fraiche tomat & basilika
1 tsk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar
Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar efter behag.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 5-10 min.
Servera med nykokt pasta och lite riven/hyvlad parmesanost.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g nötfärs 10% (20 SP)
2 dl crème fraiche paprika & chili (14 SP)
2 dl crème fraiche tomat & basilika (15 SP)
1 tsk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar
Totalt blir det 12 SP/port. Lägg till SP för matfettet vid stekning och SP för pasta.
Vill man få ner SP något så kan man istället ta 1 dl av vardera cf smak och tillsätta 2 dl vanlig cf 5% och smaka av med lite mer kryddor av paprika, chili och basilika. Blir då 10 SP/port.