Köttfärsröra

4 port.

400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås
1 dl grädde
2 tsk senap
salt
persilja

Stek köttfärsen i lite smör eller olja i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i gräddsåsen och grädden.
Tillsätt senap och salt.
Låt allt småputtra ett par minuter.
Klipp persiljan i mindre bitar och strö i röran.
Servera med ris och lite sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g nötfärs 5% (9 SP)
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås (12 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
½ dl vatten
2 tsk senap (1 SP)
salt
persilja

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg ev till SP för det matfett du använder vid stekning. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

TIPS! Byt nötfärsen mot quornfärs så blir det endast 4 SP/port.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *