Köttfärsröra

4 port.

400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås
1 dl grädde
2 tsk senap
salt
persilja

Stek köttfärsen i lite smör eller olja i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i gräddsåsen och grädden.
Tillsätt senap och salt.
Låt allt småputtra ett par minuter.
Klipp persiljan i mindre bitar och strö i röran.
Servera med ris och lite sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g nötfärs 5% *
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
2 tsk senap *
salt
persilja

Totalt blir det 8 PP/port. Lägg ev till PP för det matfett du använder vid stekning. Lägg till PP för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.