Köttfärsröra

4 port.

400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås
1 dl grädde
2 tsk senap
salt
persilja

Stek köttfärsen i lite smör eller olja i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i gräddsåsen och grädden.
Tillsätt senap och salt.
Låt allt småputtra ett par minuter.
Klipp persiljan i mindre bitar och strö i röran.
Servera med ris och lite sallad.

Viktväktarna Flex

400 g nötfärs 10% (20 SP)
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås (12 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
½ dl vatten
2 tsk senap (1 SP)
salt
persilja

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg ev till SP för det matfett du använder vid stekning. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *