Köttfärspanna med potatis

4 port.

400 g färs
1 gul lök, finhackad
 800 g potatis
salt
peppar
2 dl buljong (fond el. buljongtärning + vatten)
1 msk senap
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
persilja

Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.

Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.

Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g färs 5% *
1 gul lök, finhackad
ca 700 g potatis
salt
peppar
2 dl buljong (fond el. buljongtärning + vatten)
1 msk senap *
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% *
persilja

Totalt blir det 5 PP/port. Lägg ev. till PP för matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 331 kcal/port exkl matfett.

7 thoughts on “Köttfärspanna med potatis

    1. Kul att du tycker det 🙂 Försöker utgå från samma tänk med viktväktarrecepten som jag alltid gjort med andra recept bara att jag anpassar dom så att dom blir viktväktarvänliga.

  1. Åh så enkelt o ser gott ut!
    Kanske dum fråga men Hur MKT ska man äta? Väger du maten?

    1. Denna är jättegod!
      Vet jag att jag har gjort ett recept till 4 port så tar jag en fjärdedel av maten. Annars väger jag det mesta när jag lägger upp på tallriken, sen lär man sig med tiden hur mycket man kan ta.

Lämna ett svar till Mona Gustafsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.