Köttfärslimpa med pizzasmak

Att man inte gör köttfärslimpa oftare när det både är smidigt att göra och så otroligt gott! Lite inspiration med smaksättningen från ett sparat tidningsutklipp jag hittade kunde jag nu dra ett streck över den rätten på recept-att-testa-listan 🥰

4 port.

2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk chilisås
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost

Blanda potatismjöl och vatten och låt stå och svälla ca 10 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda ner lökhack, färs och chilisås i potatismjölsblandningen.
Tillsätt kryddorna och arbeta till en smidig färs.
Forma färsen till en slät limpa på ett lätt smort ugnssäkert fat.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Strö över osten och tillaga ytterligare ca 15 min.

Servera med valfri potatisrätt och ev gräddsås, lingonsylt och pressgurka.

Viktväktarna Points

1¾ msk potatismjöl *
¾ dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs 5% *
2 msk chilisås, osötad
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost
12% *

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 182 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *