Ett recept jag hittade hos Ica (inget ovanligt, men jag gillar att hämta inspiration på deras sida). Använd valfri grädde beroende på vad man föredrar. En perfekt vardagsrätt!
4 port.
500 g färs
olja
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2½ dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
2½ dl vatten
salt
peppar
Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
Skala och hacka löken.
Stek färsen i oljan i en gryta.
Tillsätt löken och pressa i vitlöken.
Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, smulad buljongtärning, oregano och vatten.
Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g nötfärs 5% (11 SP)
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
2½ dl vatten
salt
peppar
Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för pasta.
Vill man hellre använda matlagningsgrädde 15% så blir en port. 8 SP.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK