Köttfärsgryta med paprika

Ett recept jag hittade hos Ica (inget ovanligt, men jag gillar att hämta inspiration på deras sida). Använd valfri grädde beroende på vad man föredrar. En perfekt vardagsrätt!

4 port.

500 g färs
olja
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2½ dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
2½ dl vatten
salt
peppar

Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
Skala och hacka löken.
Stek färsen i oljan i en gryta.
Tillsätt löken och pressa i vitlöken.
Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, smulad buljongtärning, oregano och vatten.
Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötfärs 5% (11 SP)
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
2½ dl vatten
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för pasta.

Vill man hellre använda matlagningsgrädde 15% så blir en port. 8 SP.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *