Köttfärsgryta med körsbärstomater

Ett perfekt recept att förbereda i förväg så är det bara att värma på när man ska äta. Såna rätter brukar det bli dom dagar jag jobbar kväll och barnen får sköta maten själva. Receptet har jag hittat hos Viktväktarna, men ändrade lite på tillvägagångssättet vid tillagningen.

4 port.

400 g färs
1 gul lök
matfett
1 paprika
1-2 morötter
1-2 klyftor vitlök
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2½ dl grädde
125 g körsbärstomater
1 krm cayennepeppar
½ tsk chiliflakes
ev maizena

Hacka löken, dela paprikan i valfria stora bitar och skala och grovriv morötterna.
Fräs grönsakerna i lite matfett tills dom mjuknat lite, pressa i vitlöken.
Lägg åt sidan och bryn köttfärsen i matfett.
Häll tillbaka grönsakerna bland färsen och häll på vatten och rödvin, smula ner buljongtärningen.
Tillsätt tomatpuré och grädde, låt det koka upp.
Låt grytan stå och småputtra i ett par minuter, tillsätt ev lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Rör ner körsbärstomaterna så dom blir lite varma och smaka av med cayenne och chiliflakes.

Servera med kokt ris eller pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

400 g nötfärs 5% *
1 gul lök
matfett (lägg till points för mängden du använder)
1 paprika
1-2 morötter
1-2 klyftor vitlök
3 dl vatten
1 dl matlagningsrödvin
1 grönsaksbuljongtärning *
2 msk tomatpuré
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
125 g körsbärstomater
1 krm cayennepeppar
½ tsk chiliflakes
ev maizena
(lägg till points om du tillsätter)

Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för ris eller pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *