I senaste Smakboxen fanns det en flaska med dijonsenap från Johnnys. Perfekt till mitt gamla recept på dessa köttbullar som behövde få sig en uppdatering här på bloggen.
4-6 port.
600 g blandfärs/nötfärs
2 msk dijonsenap
3 msk crème fraiche
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd
salt
peppar
smör
Blanda alla ingredienser.
Salta och peppra.
Provstek en lite klick av smeten för att smaka om den är rätt kryddad och har rätt konsistens.
Rulla färsen till små bollar.
Rulla med blöta händer och lägg på en flat tallrik som spolats av med kallt vatten.
Stek i cirka 5-10 min beroende på storlek i 225°C ugnsvärme och frys sedan in dem eller förvara i kylskåp.
Innan servering steks köttbullarna i smör i stekpanna till fin färg.
Servera till makaroner, potatismos eller kokt potatis och sås.
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
2 msk dijonsenap *
3 msk crème fraiche 8% *
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd *
salt
peppar
smör (lägg till points för den mängden du använder)
Totalt blir det 4P/port om man delar upp det i 6 port. Delar man det i 4 port. blir det 7P/port. Lägg till points för tillbehör som tex potatis, sås och lingonsylt.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK