Köttbullar med dijonsenap

 
600 g blandfärs
2 msk dijonsenap
3 msk crème fraiche
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd
salt
peppar
smör
 
Blanda alla ingredienser.
Salta och peppra.
Provstek en lite klick av smeten för att smaka om den är rätt kryddad och har rätt konsistens.
 
Rulla färsen till små bollar.
Rulla med blöta händer och lägg på en flat tallrik som spolats av med kallt vatten.
 
Stek i cirka 5 minuter i 225°C ugnsvärme och frys sedan in dem eller förvara i kylskåp. 
Innan servering steks köttbullarna i smör i stekpanna till fin färg.
 
Servera till makaroner, potatismos eller kokt potatis och gräddsås.

Viktväktarna Flex

600 g nötfärs 10% (30 SP)
2 msk dijonsenap (1 SP)
3 msk crème fraiche 8% (2 SP)
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd (5 SP)
salt
peppar
smör (lägg till SP för så mycket du använder)

Totalt blir det 38 SP, dela med mängden köttbullar du gör för att få fram SP/st. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *