Köttbullar med dijonsenap

I senaste Smakboxen fanns det en flaska med dijonsenap från Johnnys. Perfekt till mitt gamla recept på dessa köttbullar som behövde få sig en uppdatering här på bloggen.

4-6 port.

600 g blandfärs/nötfärs
2 msk dijonsenap
3 msk crème fraiche
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd
salt
peppar
smör

Blanda alla ingredienser.
Salta och peppra.
Provstek en lite klick av smeten för att smaka om den är rätt kryddad och har rätt konsistens. 
Rulla färsen till små bollar.
Rulla med blöta händer och lägg på en flat tallrik som spolats av med kallt vatten. 
Stek i cirka 5-10 min beroende på storlek i 225°C ugnsvärme och frys sedan in dem eller förvara i kylskåp. 
Innan servering steks köttbullarna i smör i stekpanna till fin färg. 
Servera till makaroner, potatismos eller kokt potatis och sås.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g nötfärs 5% (13 SP)
2 msk dijonsenap (1 SP)
3 msk crème fraiche 8% (2 SP)
2 ägg
1 gul lök, fint riven
1 dl ströbröd (6 SP)
salt
peppar
smör (lägg till SP för den mängden du använder)

Totalt blir det 4 SP/port om man delar upp det i 6 port. Delar man det i 4 port. blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillbehör som tex potatis, sås och lingonsylt.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *