Korvgryta med äpple och curry

Sju arbetspass kvar sen semester! Nog för att jag trivs med mitt jobb massor, men nu vill jag vara ledig och ta dagen som den kommer ett tag. Har varit rätt intensivt på jobbet senaste veckan så jag har t.o.m tagit en powernap när jag kommit hem för att orka med kvällen.

Hittade ett recept på en god korvgryta bland mina tidningsurklipp som jag var tvungen att testa. Så gott!!!

6 port.

6-9 korvar, beroende på sort
1 stor gul lök, grovt hackad
1 stort äpple, tärnat
1-1½ msk curry
3 hönsbuljongtärningar
olivolja
3 dl crème fraiche
4½ dl vatten

Skär korven i tunna skivor och stek lätt krispig i en stekpanna.
Lägg åt sidan.
Fräs lök, äpple och curry i olja i samma stekpanna.
Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och klicka i crème fraichen.
Lägg tillbaka korven och låt allt småputtra ca 5 min.
Servera grytan med bulgur.

Viktväktarna Points

8-9 korvar, beroende på sort, t.ex Icas kabanoss kycklingkorv *
1 stor gul lök, grovt hackad
1 stort äpple, tärnat
1-1½ msk curry
3 hönsbuljongtärningar *
olivolja (lägg till points för det du använder)
3 dl crème fraiche 5% *
4½ dl vatten

Totalt blir det 9P/port, lägg till points för bulgur eller annat tillbehör.

TIPS! Använd nya korven från Maträtt, 9 st korvar och byt ut crème fraiche mot turkisk yoghurt (rör i mot slutet av tillagningen så den ej kokar) så kommer points ner till 3P/port + points för tillbehör och matfett.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 215 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör alt ca 143 kcal med korv från Maträtt och turkisk yoghurt.

Följ mig gärna på Instagram: THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *