Korvgryta med äpple och curry

Sju arbetspass kvar sen semester! Nog för att jag trivs med mitt jobb massor, men nu vill jag vara ledig och ta dagen som den kommer ett tag. Har varit rätt intensivt på jobbet senaste veckan så jag har t.o.m tagit en powernap när jag kommit hem för att orka med kvällen.

Hittade ett recept på en god korvgryta bland mina tidningsurklipp som jag var tvungen att testa. Så gott!!!

6 port.

6-9 korvar, beroende på sort
1 stor gul lök, grovt hackad
1 stort äpple, tärnat
1-1½ msk curry
3 hönsbuljongtärningar
olivolja
3 dl crème fraiche
4½ dl vatten

Skär korven i tunna skivor och stek lätt krispig i en stekpanna.
Lägg åt sidan.
Fräs lök, äpple och curry i olja i samma stekpanna.
Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och klicka i crème fraichen.
Lägg tillbaka korven och låt allt småputtra ca 5 min.
Servera grytan med bulgur.

Viktväktarna Flex

6-9 korvar, beroende på sort, t.ex Icas kabanoss kycklingkorv (29 SP)
1 stor gul lök, grovt hackad
1 stort äpple, tärnat
1-1½ msk curry
3 hönsbuljongtärningar
olivolja (lägg till SP för det du använder)
3 dl crème fraiche 8% (15 SP)
4½ dl vatten

Totalt blir det 7 SP/port, lägg till SP för bulgur eller annat tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram: THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *