Grahamskex

Baka egna kex att servera på ostbrickan. Perfekt att sitta och mumsa på i trevligt sällskap på sommarkvällarna!

250 g smör, rumsvarmt
1½ dl brunt farinsocker
3 msk honung
3½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt

Vispa ihop smör, farinsocker och honung i en bunke.
Blanda mjölsorterna, bikarbonat och salt i en annan bunke.
Blanda snabbt ner det i smörblandningen, bara precis så mycket att degen håller ihop.
Vira in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 1 tim.

Sätt ugnen på 175°C.
Mjöla bakbordet lätt.
Ta en del av den lite smuliga degen i taget och platta till den.
Täck den med plastfolie och kavla ut den till en 3 mm tjock platta.
Stansa ut kakorna med ett kakmått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Fortsätt så tills all deg är använd.

Nagga kexen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 13 min eller tills de är gyllenbruna.
De är lite svampiga när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de svalnat en stund på galler.

Följ mig gärna på Instagram: THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *