Sådär då har jag fixat nya bilder och SP beräkning av detta recept som har funnits på bloggen sen 2015. Allt för att ni ska ha så mycket recept som möjligt att välja på!
4 port.
400 g falukorv
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
2 msk Bostongurka
1 msk vanlig senap
½ krm cayennepeppar
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning
2 ½ dl mjölk
1½ dl grädde
3 msk tomatpuré
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk)
salt
vitpeppar
aromatkrydda
Stek falukorvsstrimlorna i lite matfett.
Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen.
Tillsätt redningen under omrörning.
Sjud i cirka 5 minuter.
Tillsätt den strimlade falukorven.
Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
Servera med ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g middagskorv, Lithells (21 SP)
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl (2 SP)
2 msk Bostongurka (1 SP)
1 msk vanlig senap (1 SP)
½ krm cayennepeppar
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning
2 ½ dl mjölk 1,5% (5 SP)
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
3 msk tomatpuré
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk)
salt
vitpeppar
aromatkrydda
Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för matfett och tillbehör, servera med valfria grönsaker.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK