Korvgryta à la Forsell

Sådär då har jag fixat nya bilder och SP beräkning av detta recept som har funnits på bloggen sen 2015. Allt för att ni ska ha så mycket recept som möjligt att välja på!

4 port.

400 g falukorv 
1 dl vatten 
2½ msk vetemjöl 
2 msk Bostongurka
1 msk vanlig senap 
½ krm cayennepeppar 
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning 
2 ½ dl mjölk 
1½ dl grädde 
3 msk tomatpuré 
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk) 
salt 
vitpeppar 
aromatkrydda 

Stek falukorvsstrimlorna i lite matfett.
Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen.
Tillsätt redningen under omrörning. 
Sjud i cirka 5 minuter.
Tillsätt den strimlade falukorven.
Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
Servera med ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g middagskorv, Lithells (21 SP)
1 dl vatten 
2½ msk vetemjöl (2 SP)
2 msk Bostongurka (1 SP
1 msk vanlig senap (1 SP)
½ krm cayennepeppar 
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning 
2 ½ dl mjölk 1,5% (5 SP)
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
3 msk tomatpuré 
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk) 
salt 
vitpeppar 
aromatkrydda 

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för matfett och tillbehör, servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *