För att variera sig lite kan man alltid använda sig av knäcke som pizzabotten. I somras var vi i Leksand så besökte vi knäckefabriken och köpte med oss ett par kartonger hem. Så gott!
1 port.
½ kaka Leksands knäcke
crème fraiche
riven ost
rökt/kokt skinka
tomat
pizzakrydda
Bred ut crème fraiche över knäckebrödet.
Fördela den rivna osten och strimlade skinkan över hela pizzan.
Skiva nägra tomater och lägg på dessa.
Grädda i ugnen på 225°C i ca 10 min.
Strö över pizzakrydda.
Servera med pizzasallad eller andra valfria grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0725-681x1024.jpg)
Viktväktarna Points
½ kaka Leksands knäcke *
26 g crème fraiche 8% *
57 g riven ost 12% *
7 skivor rökt/kokt skinka, Icas tunna
tomat
pizzakrydda
Totalt blir det 9P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0723-1024x660.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0726-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0728-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0727-681x1024.jpg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK