Kladdkaka är ett säkert kort som dessert eller fika som går hem hos dom flesta. Fick en chokladkaka i en Smakbox som jag valde att göra fluff på. Riktigt god!
8-12 bitar
2 ägg
2½ dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
Fluff
180 g Fazer chokladkaka Salty Toffee Crunch
3 dl vispgrädde
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner det smälta smöret i bunken med mjölblandningen.
Blanda i äggen och rör/vispa på låg hastighet tills det har blandat ihop sig med övriga ingredienser.
Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175°C i 18-20 min.
Låt kakan svalna och förvara i kyl.
Låt till fördel kakan stå i kyl några timmar innan servering.
Dela chokladen i mindre bitar.
Ta fram en kastrull och värm grädden så att den blir riktigt varm men inte börjar koka.
Ta av från plattan och lägg i chokladen.
Blanda allt väl tills chokladen har löst upp sig.
Låt svalna lite och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar.
Går jättebra att förbereda dagen innan och låta fluffen vila i kylskåpet över natten innan man vispar upp den.
Vispa upp till önskad fluffig konsistens.
Spritsa valfri dekoration ovanpå kladdkakan eller bara bred ut den om man vill det.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/07/DSC_2035-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/07/DSC_2036-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/07/DSC_2038-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/07/DSC_2040-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/07/DSC_2037-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Fan vad gott det ser ut! 🙂
Mat ska vara gott! 😊😉