Potatisklyftor med vitlökssmör, kycklingfilé & Hellmann’s drizzle sås

I en Smakbox fick jag en flaska med Hellmanns dressing. Kan verkligen rekommendera er att testa den för den var supergod. Passar även som salladsdressing! Receptet på dessa klyftpotatisarna med vitlökssmör hittade jag hos Matlagnings mamman.

fast potatis
rapsolja
smör
vitlök
fryst persilja
salt
en nypa strösocker
Hellmans Drizzle sås Garlic & Jalapeno

kycklingfilé
valfria kryddor
salt
matfett

Starta ugnen på 220°C.
Skala potatisen och skär i klyftor.
Lägg ut på en bakplåtsklädd plåt och ringla över lite rapsolja.
Blanda runt.
Baka i ugnen ca 20-30 minuter.
Potatisen ska få en fin gyllenbrun färg.

Krydda kycklingfiléerna med valfri smaksättning.
Värm en panna med lite matfett och stek filéerna på båda sidor tills dom är klara.

Under tiden, smält så mycket smör du önskar till vitlökssmöret.
Räkna ca 50 g smör till 4 portioner potatis.
Häll ner pressad vitlök och persilja i önskad mängd, en nypa salt och strösocker.
Blanda väl.
Ta ut klyftpotatisen ur ugnen och häll smörblandningen över potatisen.
Strö över salt och blanda runt allt.
Lägg upp potatisen i en form och toppa med Hellamans Dizzle sås.

Servera maten med valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600-700 g fast potatis (14-16 SP)
rapsolja (lägg till SP för mängden du använder)
40 g smör (15 SP)
vitlök
fryst persilja
salt
en nypa strösocker
6 msk Hellmans Dizzle sås Garlic & Jalapeno (9 SP)
4 kycklingfiléer
valfria kryddor
salt
matfett
(lägg till SP för mängden du använder)

Totalt blir det 10 SP/port om man delar upp det i 4 port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *