Kladdkaka med Kinder Duplo

Valborgsmässoafton som firas med mjukisbrallor, paninimackor, ost- & charkbricka och soffhäng 😎 Vad gör man när man är trött efter en arbetsdag!

Denna kladdis fick mina kolleger mumsa i sig, fick hem några Kinder Duplo med en tidigare Smakbox och istället för att bara äta dom rakt upp och ner så blev det denna smarriga gofika!

8-12 bitar

Kladdkaka
2 ägg
2½ dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
2 st förp. Kinder Duplo

Fluff
120 g Kinder Duplo
2+½-1 dl vispgrädde

Garnering
1 förp. Kinder Duplo
hasselnötter

Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner det smälta smöret i bunken med mjölblandningen.
Blanda i äggen och rör/vispa på låg hastighet tills det har blandat ihop sig med övriga ingredienser.
Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175°C i 18-20 min.
Låt kakan svalna och förvara i kyl.
Låt till fördel kakan stå i kyl några timmar innan servering.

Dela chokladen i mindre bitar.
Ta fram en kastrull och värm grädden (2 dl) så att den blir riktigt varm men inte börjar koka.
Ta av från plattan och lägg i chokladen.
Blanda allt väl tills chokladen har löst upp sig.
Låt svalna lite och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar.
Går jättebra att förbereda dagen innan och låta fluffen vila i kylskåpet över natten innan man vispar upp den.
Vispa upp till önskad fluffig konsistens.
Tillsätt lite ovispad grädde i fluffet och blanda.
Bred ut den över kladdkakan lite “slarvigt”.
Dekorera med hackad choklad och hackade hasselnötter.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *