Kladdkaka med kanel- & kardemummafudge

Så nu har man jobbat tre dagar och det har inte varit roligt, har åkt på en dunderförkylning, men det är bara att bita ihop, snart ledig helg så jag kan vila lite då. Här får ni ett nytt kladdkakerecept med en god fudge ovanpå med smak av kanel och kardemumma 🙂 Något till helgens dessert kanske!

DSC_1416

8-10 bitar

100 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
2 ägg
1½ dl vetemjöl

Fudge
1½ dl vispgrädde
1 msk sirap eller honung
2 tsk mald kanel
1 tsk hel kardemumma
200 g mjölkchoklad, hackad

vispgrädde

Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Det kan se ut som att smeten skurit sig men den kommer att bli slät när alla ingredienser är i.

Rör ner äggen, ett i taget, och till sist mjölet.
Rör till en slät smet och häll den i formen.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15–20 min.
Den ska vara lite kladdig.
Låt den svalna.

Fudge: Koka upp grädde, sirap, kanel och mortlad kardemumma i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och blanda i chokladen.
Rör tills den har smält.

Bred ut fudgen över kakan och servera direkt eller när den är helt kall.
Spritsa på grädde eller servera den vid sidan om.

DSC_1414

DSC_1412

DSC_1415

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *