Kassler- & svamppanna

Detta receptet finns egentligen redan i arkivet på bloggen, men med korv istället för kassler. Men då korv är så dyrt för en Viktväktare i poäng så provade jag att göra med kassler istället och det blev lika gott det.

6 port.

600 g kassler
250 g svamp, t.ex champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
1½ msk svampfond
maizena
salt
peppar

Strimla kasslern.
Skär svamp och paprika i bitar.
Stek kassler, svamp och paprika i lite smör i en panna.

Häll på grädde och fond och låt det koka upp.
Låt pannan stå och småsjuda i ca 10 min.
Red ev. med maizena.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med hemlagat potatismos och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

600 g kassler, utan fett *
250 g svamp, t.ex champinjoner
1 röd paprika
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
1½ msk svampfond *
2 msk maizena *
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för matfett och tillbehör som tex potatismos. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *