Detta receptet finns egentligen redan i arkivet på bloggen, men med korv istället för kassler. Men då korv är så dyrt för en Viktväktare i poäng så provade jag att göra med kassler istället och det blev lika gott det.
6 port.
600 g kassler
250 g svamp, t.ex champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
1½ msk svampfond
maizena
salt
peppar
Strimla kasslern.
Skär svamp och paprika i bitar.
Stek kassler, svamp och paprika i lite smör i en panna.
Häll på grädde och fond och låt det koka upp.
Låt pannan stå och småsjuda i ca 10 min.
Red ev. med maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med hemlagat potatismos och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
600 g kassler, utan fett *
250 g svamp, t.ex champinjoner
1 röd paprika
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
1½ msk svampfond *
2 msk maizena *
salt
peppar
Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för matfett och tillbehör som tex potatismos. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK